νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

  • 5ο συνέδριο νΚΑ: Θέσεις-διάλογος-εκδηλώσεις-αποφάσεις

  • Ανακοίνωση για τον πόλεμο

  • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

  • Kατηγορίες

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Αρχείο

  • Σελίδες του blog

  • Επικοινωνία

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
  • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

    Προστεθείτε στους 9 εγγεγραμμένους.
  • Στατιστικά

    • 46.429 hits

Τώρα οι μαθητές έχουν φωνή! Επισκεφτείτε το site της κίνησης «Ανυπόταχτος Μαθητής»

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο 2 Νοεμβρίου, 2012

http://anypotaxtos-mathitis.gr/

Ένα καινούριο site είναι εδώ!Ανυπόταχτος Μαθητής. Ανυπόταχτος γιατί στην κοινωνία της φτώχειας, των καθημερινών προβλημάτων και της απογοήτευσης δεν υποτασσόμαστε. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και μπαίνουμε στον αγώνα.

     Χρόνια τώρα το μαθητικό κίνημα έχει δώσει αγώνες αλλά τα τελευταία χρόνια κάτι καινούριο γεννιέται. Από τον περήφανο Δεκέμβρη της νεολαίας το 2008 με τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου μέχρι σήμερα η νέα γενιά έρχεται με μεγάλες αναζητήσεις και ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες στο προσκήνιο.

     Η κατάσταση που υπάρχει διεθνώς και ιδιαίτερα στη χώρα μας έχει αλλάξει κατά πολύ. Το μνημόνιο, οι κυβέρνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ θέλουν να δημιουργήσουν στο λαό και τη νεολαία μια ζωή αφόρητη. Φτώχεια, εξαθλίωση, προβλήματα, ερήμωση, φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον. Όλοι αυτοί οι “κακοί” για να μείνουν ανενόχλητοι θέλουν να βάλουν τους φτωχούς να μαλώνουν μεταξύ τους ώστε αυτοί να απολαμβάνουν άνετα τα κέρδη τους. Αυτός είναι ο ρόλος του φασιμού και της Χρυσής Αυγής. Είναι το μακρύ χέρι του  συστήματος και ας το παίζουν αντισυστημικοί. Ο ρόλος τους είναι να στρέψουν τα βλέμματα και την οργή του κόσμου αλλού, και όχι στον πραγματικό αντίπαλο που είναι το σύστημα και τα τσιράκια τους.

     Πλάι στα αισθήματα φόβου και ανημπόριας υπάρχει όμως ένας άλλος κόσμος. Ο κόσμος του αγώνα και της ανυπακοής ενός περήφανου λαού και μιας δυναμικής νεολαίας που δε το βάζει κάτω. 3 χρόνια τώρα ο λαός παλεύει, οι πλατείες γεμίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια είναι σε αναβρασμό. Κάτι καινούριο ξυπνάει και οργανώνεται και θέλουμε να δυναμώσει και να βάλει ένα μεγάλο στόχο. Την Ανατροπή!

     Να ανατρέψει τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, να ζήσει καλύτερα άμεσα και να διεκδικήσει τα πάντα. Έναν καινούριο κόσμο έξω από τον καπιταλισμό, ελεύθερο, χωρίς εκμετάλλευση όπου η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η πραγματική δημοκρατία θα σαρώσουν τον παλιό κόσμο της υποταγής, του ατομικού δρόμου, της καταπίεσης και του φασισμού.

     Ο ιστότοπος Ανυπόταχτος Μαθητής φιλοδοξούμε να αποτελέσει ένα όπλο στα χέρια των μαθητών για να ενημερώνονται, να πολιτικοποιούνται να αγωνίζονται.  Ο anypotaxtos-mathitis.gr είναι μια προσπάθεια που θα  περιλαμβάνει πολλά θέματα και άρθρα για τη ζωή του μαθητή, τα προβλήματά του, ενημέρωση από τα σχολεία πανελλαδικά, προτάσεις και ιδέες για το κίνημα, την αριστερά, τον πολιτισμό.

     Ο anypotaxtos-mathitis.gr είναι μια πανελλαδική πρωτοβουλία που εκτός των παραπάνω έχει στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας μαθητικής κίνησης από τα σχολεία όλης της χώρας. Εν αναμονεί λοιπόν για την ιδρυτική διακύρηξη που θα σηματοδοτήσει την αναβάθμιση του περιεχομένου του site, του περιοδικού και φιλοδοξούμε, του μαθητικού κινήματος!