νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

  • Camping Αναιρέσεις 2014

  • Αναιρέσεις #17

  • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

  • Kατηγορίες

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Αρχείο

  • Σελίδες του blog

  • Επικοινωνία

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
  • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

    Μαζί με 9 ακόμα followers

  • Στατιστικά

    • 45.123 hits
  • Advertisements

Παρασκευή 29 Αυγούστου: Εκδήλωση για την Ουκρανία και PARTY οικονομικής ενίσχυσης της διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Αύγουστος 27, 2014

ekdhlwshOykrania

Σας προσκαλούμε στην πολιτική εκδήλωση με θέμα:
“Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ο αγώνας των λαϊκών πολιτοφυλακών”

ομιλητής: Γιώργος Μιχαηλίδης,
ιστορικός, μέλος της “Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία”

Παρασκευή 29 Αυγούστου,
στις 19:00
στο”Στέκι πίσω από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ”

Θα ακολουθήσει PARTY οικονομικής ενίσχυσης της διεθνούς καμπάνιας αλληλεγγύης

 

Πολύ σοβαρές είναι οι εξελίξεις σε πολεμικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες. Η συνέχιση των βομβαρδισμών των Ουκρανικών δυνάμεων (της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου με την άμεση στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε.) εναντίων πόλεων και αμάχων στη νοτιοανατολική Ουκρανία, στις περιοχές των ρωσόφωνων, σε συνδυασμό με την επιθετικότητα των φασιστών και των ναζιστικών δυνάμεων («δεξιός τομέας») στο Κίεβο που απειλούν να ηγηθούν μιας πολεμικής εκστρατείας και πιέζουν το πολιτικό σκηνικό της Ουκρανίας σε ακόμα αντιδραστικότερη κατεύθυνση, αλλά και οι εκατέρωθεν οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. και της Ρωσίας, οι οποίες έχουν ευρύτατο αντίκτυπο σε μια σειρά χώρες, είναι μόνο η μία κορυφή του παγόβουνου. Τα διπλωματικά και στρατιωτικά επεισόδια είναι καθρέφτης των έντονων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, στον πόλεμο της ενέργειας, των σφαιρών επιρροής, της διείσδυσης κεφαλαίων, της γεωπολιτικής στρατηγικής αντιπαράθεσης στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή σοβαρότατες συνολικές εξελίξεις που σηματοδοτούν την ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που οξύνονται και παίρνουν ευρύτερες διαστάσεις, όπως δείχνει και η αυξανόμενη πολεμική δραστηριότητα ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. Όχι τυχαία βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές πολεμικές συρράξεις όπως στη Γάζα-Παλαιστίνη, τη Συρία και το Ιράκ, τη Λιβύη, σε Αφρικανικές χώρες, κ.α.

Σημαντικό ζήτημα αποτελεί για τις δυνάμεις του κινήματος και ο ρόλος της ελληνικής συγκυβέρνησης και της ολιγαρχίας, δηλαδή η στρατηγική σύμπλευση με ΗΠΑ, ΕΕ, Ισραήλ, η πλήρης συνεργασία και στήριξη στις επιθετικές ιμπεριαλιστικές κινήσεις των δυνάμεων του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ανάγκη να παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες για τα ζητήματα αυτά. Να ξεδιπλωθεί η διεθνιστική πάλη, η αλληλεγγύη και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό και αντιφασιστικό κίνημα, στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Να σπάσει η σιωπή και η ελεγχόμενη «ενημέρωση»-προπαγάνδα των αστικών δυνάμεων και των ελεγχόμενων κυρίαρχων ΜΜΕ για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Η «Αντιφασιστική Καμπάνιας για την Ουκρανία» που έχει συγκροτηθεί στην Ελλάδα από συλλογικότητες και δυνάμεις, συμβάλλει στην οργάνωση πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων με άμεσο αίτημα να σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις κατά του λαού του Λουχάνσκ και των άλλων περιοχών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να αναπτυχθεί το κίνημα αλληλεγγύης στο λαό της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, να καταδικαστούν μαζικά οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι σχεδιασμοί ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.

Μια θετική κίνηση -για παράδειγμα- σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτελεί και η πρωτοβουλία του αριστερού πολιτικοποιημένου ιταλικού συγκροτήματος Banda Bassotti που ξεκινάει αντιφασιστικό καραβάνι αλληλεγγύηςστον λαό της ανατολικής Ουκρανίας, με συναυλίες και εκδηλώσεις σε μια σειρά χώρες και πόλεις, από τη Ρώμη, τη Μόσχα και το Ροστόφ, μέχρι τη Λευκορωσία μέσα στο Σεπτέμβριο, την ώρα που πολλές δυνάμεις της ευρωπαίκής αριστεράς κρατούν στάση δήθεν “ίσων αποστάσεων” και σιωπής για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

μάθετε περισσότερα για την Αντιφασιστική Καμπάνια:

http://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: