νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

 • Camping Αναιρέσεις 2014

 • Αναιρέσεις #17

 • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

 • Kατηγορίες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Σελίδες του blog

 • Επικοινωνία

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
 • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 45.123 hits
 • Advertisements

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την κατάσταση των στρατευμένων

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Φεβρουαρίου 23, 2013

ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η στρατιωτική θητεία έρχεται να ματώσει κι άλλο τους στρατευμένους και τις οικογένειές τους, από την τρόικα και την τρικομματική κυβέρνηση. Μαζί με την άγρια φορολογική λεηλασία, την τρομακτική αποστέρηση σε παιδεία και υγεία, τις μειώσεις μισθών και την ανεργία, ο νέος καλείται να πληρώσει από την τσέπη του, άλλη μια φορά, τη «δωρεάν» 9μηνη εκμετάλλευσή του. Η στρατιωτική θητεία αποτελεί εφαρμογή όλων των συνταγών της κοινωνικής εξαθλίωσης των μνημονίων και του εργασιακού μεσαίωνα, που η νεολαία έχει ήδη βιώσει.

Στους 9 μήνες θητείας, ο φαντάρος διατάζεται να γίνει εργάτης των 8,63€ στη συντήρηση στρατοπέδων κι οπλικών συστημάτων, σεκιουριτάς σε περιπολίες κατά μεταναστών, άμισθος υπάλληλος της πολιτικής προστασίας. Διατάζεται να μετατρέψει στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης μεταναστών, να συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις και επεμβάσεις με ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραήλ, να εκπαιδεύεται για το ρόλο του ΜΑΤατζή των αντεργατικών κυβερνήσεων. Από κοντά, τον ακολουθούν οι συμμορίες της χρυσής αυγής, εθνικιστικές πολιτοφυλακές και φασιστικές λέσχες εφέδρων, πολλές εκ των οποίων καθοδηγούνται από τα στρατιωτικά επιτελεία.

Στους ίδιους 9 μήνες θητείας, ο φαντάρος καλείται να πληρώσει από την τσέπη του το φαγητό, τα μέσα καθαριότητας, τις εξόδους του, ακόμα και το νερό. Ζει σε ερείπια στρατοπέδων, ενίοτε χωρίς θέρμανση. Αναγκάζεται να πληρώσει ακόμα και τις άδειές του γιατί του κόβουν τις δωρεάν μετακινήσεις. Ο άμισθος δούλος των 8,63€ καλείται να δίνει περίπου 250€ το μήνα, απλά για να επιβιώνει σαν ερημίτης, χωρίς να βγαίνει από τα στρατόπεδα, χωρίς να παίρνει άδειες.

Η περικοπή των καταστάσεων επιβίβασης, οι περικοπές στα έξοδα συντήρησης και θέρμανσης (βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των στρατευμένων) ακόμα και η άρνηση πολλών να βγουν στις εξόδους τους ή να πάρουν τις άδειές τους, είναι στιγμιότυπα της διαρκούς υποτίμησης της ζωής των φαντάρων, όταν στην πλάτη τους – και στην πλάτη των χαμηλόβαθμων στελεχών – στήνονται νέα παζάρια για αγορές εξοπλισμών δισεκατομμυρίων, για αγορές μεταχειρισμένων όπλων εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Τελικά, στους 9 μήνες θητείας, ο φαντάρος καλείται να γίνει αναλώσιμος αριθμός (κι ύστερα αναλώσιμος της πρώτης γραμμής και της καταστολής) για να αυξάνονται οι αριθμοί στους λογαριασμούς των επιχειρηματιών και των εμπόρων όπλων, στα κέρδη του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, στους ρυθμούς ανάπτυξης των βάρβαρων εθνικών πολιτικών.

Όμως, η νεολαία, που καλείται να τα υποστεί, δεν υποτάσσεται. Μέσα στα στρατόπεδα, έχει αποδείξει πως μπορεί κι ανατρέπει τη συμμετοχή της στους κατασταλτικούς- ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αμφισβητεί έμπρακτα τις περικοπές και καταγάγει νίκες ενάντια στην εκμετάλλευσή για τις «εθνικές ανάγκες», τσακίζει την αυθαιρεσία και τις απόπειρες φασιστικής προπαγάνδας. Είναι καιρός να διεκδικήσει, ακόμα πιο δυναμικά, όσα δικαιούται για τη ζωή και την αξιοπρέπειά της.

Καλούμε τους συναδέλφους, τους συμφοιτητές και τους συμμαθητές, τους συναγωνιστές και τους συντρόφους που υπηρετούν και θα υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία, να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες που δίναμε μαζί σε χώρους δουλειάς, δρόμους, σχολές και σχολεία. Τους καλούμε να διευρύνουν τους αγώνες και να παλέψουν με τη δράση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος», να δώσουν αγώνες μαζί με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Η μαζική δράση των στρατευμένων και το μαζικό κίνημα μέσα κι έξω από το στρατό να συναντηθούν με τη λαϊκή οργή και τους διαρκείς και πρωτότυπους αγώνες των εργαζομένων

Οι φαντάροι να δώσουν απάντηση στην κυβέρνηση. Να μην αποδεχτούν καμία περικοπή στα δικαιώματά τους, καμία οικονομική επιβάρυνση. Να διεκδικήσουν δωρεάν μετακινήσεις, ανθρώπινες συνθήκες, επίδομα που να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Να παλέψουν ενάντια στα δόγματα καταστολής και πολέμου, στην απάνθρωπη εκμετάλλευσή, στον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Είναι υπόθεση της κοινής δράσης εργαζόμενων κι ανέργων, φοιτητών, μαθητών και στρατευμένων, κοινού αγώνα Ελλήνων και ξένων, για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χρειάζεται να λάβει, άμεσα, μαχητικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

21/01/2013

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: