νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

 • Camping Αναιρέσεις 2014

 • Αναιρέσεις #17

 • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

 • Kατηγορίες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Σελίδες του blog

 • Επικοινωνία

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
 • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 45.124 hits
 • Advertisements

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Μαρτίου 2, 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στο εργοτάξιο του ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) Ευκαρπίας, προκειμένου να διασφαλίσουν δια της βίας το έργο του εργολάβου. Οι τοπικοί κρατικοί φορείς και ο εργολάβος έδειξαν το αποκρουστικό τους πρόσωπο. Θέλουν με μηνύσεις και καταστολή να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της περιοχής – και ευρύτερα της Δυτικής Θεσσαλονίκης – που περιφρουρούνε το χώρο εδώ και ενάμιση μήνα.

Η δημιουργία του γιγαντιαίου ΣΜΑ, που θα δέχεται 1.100 τόνους απορριμμάτων/ημέρα, καθώς και τα μελλοντικά σχέδια για καύση σκουπιδιών θα επιφέρουν ραγδαία επιδείνωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η εμμονή των κυρίαρχων συμφερόντων να φτιαχτεί το έργο δίπλα στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ και μόλις 700 μέτρα από κατοικημένη περιοχή, επιβεβαιώνει αυτούς τους φόβους. Το έργο αυτό αποτελεί πρόκληση για όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης!

Σε μια εποχή που η διαχείριση των απορριμμάτων είναι οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα, η λύση δεν είναι η δημιουργία νέων ΣΜΑ ή ΧΥΤΑ. Άμεσα, ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων μπορεί να αναγκάσει το κράτος και τους τοπικούς φορείς να ακυρώσουν τις συμφωνίες με τους εργολάβους και τα επιχειρηματικά σχέδια που μετατρέπουν τις πόλεις μας σε χωματερές και να επιδιώξουν τη μείωση των σκουπιδιών, την επεξεργασία τους και την ανακύκλωση – επαναχρησιμοποίησή τους. Μακροπρόθεσμα, όμως, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη ότι η παραγωγή απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα του συνολικότερου τρόπου παραγωγής στην Ελλάδα και τον κόσμο. Καθώς τα προβλήματα φουντώνουν, γίνεται φανερό ότι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα είναι λάθος. Λύση είναι τελικά η ανατροπή του συστήματος.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους της Ευκαρπίας και στέκεται στο πλευρό τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν. Ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και η νικηφόρα έκβασή του μας διδάσκουν πως όταν ο λαός αντιστέκεται και οργανώνεται μπορεί να ανατρέψει κάθε σχέδιο που θέλει να ρίξει τις ζωές και το μέλλον μας στα σκουπίδια! Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλουν σ’ αυτόν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη!

ΌΧΙ στην κατασκευή ΣΜΑ στην Ευκαρπία και στην καύση των σκουπιδιών!

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί καθημερινά όλο το λαό της περιοχής στο μπλόκο του εργοταξίου!

e-mail: gtantarsya.thess@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας:  6973935087

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: