νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

 • Camping Αναιρέσεις 2014

 • Αναιρέσεις #17

 • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

 • Kατηγορίες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Σελίδες του blog

 • Επικοινωνία

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
 • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 44,878 hits
 • Advertisements

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ Ρart-time ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Σεπτεμβρίου 16, 2010

Η πρωτοτυπία του κοινωνικού κανιβαλισμού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ εκπλήσσει. Στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσεται ο θεσμός του Ειδικού Εφέδρου Οπλίτη: ο Μισθοφόρος της εποχής του Μνημονίου. Πρόκειται για νέο μηχανισμό εργασιακής εκμετάλλευσης της νεολαίας, εμπλέκοντας τη περισσότερο ως Μισθοφόρο με τις δολοφονικές αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, μετατρέποντας τη σε Πραίτορα ενάντια στα κοινωνικά κινήματα.

Το ΠΑΣΟΚ έχοντας πλήρη συνείδηση των εργασιακών αδιεξόδων της νεολαίας, που το ίδιο δημιούργησε και δημιουργεί, έχοντας συμβάλλει καθοριστικά μαζί με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και το αντικοινωνικό Μνημόνιο Κυβέρνησης-ΔΝΤ-Ε.Ε. στην απαξίωση των νέων ανθρώπων και της μισθωτής εργασίας, καταθέτει αυτή την πρόταση που ουσιαστικά δημιουργεί στα στρατόπεδα εργασιακό καθεστώς Μεσαίωνα: Δεν προβλέπεται «Εργασιακή Σχέση» αφού θα θεωρούνται «κληρωτοί με αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός»! Δεν καθορίζεται το ύψος της παροχής, αλλά «θα είναι μια αξιοπρεπή αποζημίωση, θα είναι ένα κίνητρο».

Η κυβέρνηση όχι μόνο εκμεταλλεύεται εργασιακά τη νεολαία με πρόσχημα την υποχρεωτική στράτευση, αλλά την υποχρεώνει «να καταβάλει το 20% του τρέχοντος μισθού (εργατική και εργοδοτική εισφορά) για κάθε μήνα στρατιωτικής θητείας  συν 6% για το επικουρικό ταμείο»!

Η νέα γενιά του Μνημονίου, χωρίς δικαιώματα και προοπτική, των 400-500 ευρώ,  είναι εδώ, μέσα και έξω από τον στρατό. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ουσιαστικά επιδιώκουν την αντικατάσταση των ακριβότερων Επαγγελματιών Οπλιτών με τους φθηνότερους Ειδικούς Εφέδρους Οπλίτες. Όχι μόνο σπρώχνουν την νεολαία να γίνει Μισθοφόρος, αλλά ουσιαστικά σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν το δυνατόν περισσότερο τους πλέον αδύναμους κοινωνικά, στέλνοντας τους χωρίς προκαθορισμένο μισθό και υπηρεσίες στην παραμεθόριο, σε μονάδες εκστρατείας, για να τους «λιώσουν»: όχι μόνο θα καλύπτουν τα κενά φθηνότερα, αλλά θα είναι και υποταγμένοι στον κάθε διοικητή, η έκθεση του οποίου θα κρίνει την παράταση της παρουσίας  τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Από τον πιο σκληρό πυρήνα του κράτους αρχίζει η θεσμοθέτηση του εργαζόμενου χωρίς κανένα δικαίωμα, για να επεκταθεί παντού, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΦΕΔΡΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΌΜΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΝΤ-Ε.Ε.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΕΞΟΔΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΤΑΤΟ-Ε.Ε.

Μας επέβαλαν να υποστούμε θυσίες για την Ανάπτυξη των Κερδών, την «εθνική τους οικονομία».

Ζητάνε τώρα να πληρώσουμε τη δική τους κρίση, την εξασφάλιση των δανείων και των τοκογλύφων πληρώνοντας ξανά και ξανά τόκους και πανωτόκια, τη διατήρηση της κερδοφορίας τραπεζών-εφοπλιστών-βιομηχάνων, με περικοπές στους μισθούς μας, φόρους, χιλιάδες απολύσεις.

Βρίσκουν ευκαιρία να καταργήσουν κάθε δικαίωμα, για να δουλεύουμε σαν Σκλάβοι.

Απαιτείται, το εργατικό  και νεολαιίστικο κίνημα, η αριστερά, όποιος αμφισβητεί τον Κοινωνικό Μεσαίωνα, να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες.  Όχι μόνο πρέπει να ανατρέψουμε την λεηλασία των κοινωνικών αναγκών από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, χτίζοντας πάνω  στις στρατιές ανέργων και νεόπτωχων τις πιο άγριες εκμεταλλευτικές σχέσεις, αλλά και με αισιοδοξία να παλέψουμε για το Δικαίωμα όλων σε Μόρφωση-Υγεία-Ασφάλιση-Εργασία-Πολιτισμό.

Ούτε ένα ευρώ για εξοπλισμούς, για την συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για την πρόσληψη επιπλέον Μισθοφόρων, Δυνάμεων Καταστολής και συστημάτων καταγραφής-παρακολούθησης της κοινωνικής δράσης.

Απαιτούμε λιγότερες ώρες εργασίας και εργασία για όλους, με αξιοπρεπή μισθό.

Επίδομα Ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού και κάλυψη όλων των κοινωνικών μας αναγκών από το Δημόσιο, Δωρεάν.

ΔΙΚΤΥΟ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: