νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

 • Camping Αναιρέσεις 2014

 • Αναιρέσεις #17

 • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

 • Kατηγορίες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Σελίδες του blog

 • Επικοινωνία

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
 • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 44,899 hits
 • Advertisements

Αλληλεγγύη στον λαό του Ιράν

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Ιανουαρίου 4, 2010

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα εκφράζει την μαχητική του αλληλεγγύη προς τον αγωνιζόμενο λαό του Ιράν, που διαδηλώνει καθημερινά ενάντια στην κρατική- αστυνομική καταστολή του αντιδραστικού θεοκρατικού καθεστώς της βάρβαρης εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταπάτησης των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ανδρών και γυναικών στο Ιράν.

Η μεγάλη όξυνση των κοινωνικών και δημοκρατικών προβλημάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία, αποτελεί την πηγή της κρίσης στην ιρανική κοινωνία. Το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων στην χώρα, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η τρομακτική ανεργία, αλλά και οι μεγάλες εργατικές απεργίες σε πολλές επιχειρήσεις, αποτελούν όψεις του κοινωνικού πολέμου στη χώρα. Η αντιπαράθεση διαφορετικών μερίδων του αντιδραστικού καθεστώτος, στην οποία ξεχωρίζει η εναγώνια προσπάθεια για εγκλωβισμό της λαϊκής δράσης στο πλαίσιο της αστικής φιλοδυτικής αντιπολίτευσης, αποτελεί εκδήλωση της βαθιάς κρίσης ενός καθεστώτος, που είναι βαθύτατα αντιδραστικό και αντιλαϊκό από κοινωνική, δημοκρατική, πολιτιστική και ιστορική σκοπιά. Ενός καθεστώτος το οποίο δεν αποτελεί ταξικό και αντιιμπεριαλιστικό αντίβαρο στην επεμβατική παρουσία των ΗΠΑ και άλλων στην περιοχή. Πιστεύουμε πως η προπαγανδιστική εκστρατεία της ιρανικής κυβέρνησης να ταυτίσει τους διαδηλωτές, με την παρέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ, μπορεί και πρέπει να πέσει στο κενό. Η αλληλεγγύη στους Ιρανούς εργαζόμενους συνδέεται στενά με την καταδίκη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, που καπελώνει, πατρονάρει και επεμβαίνει πολεμικά  

Οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές της αριστεράς και όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι στην Ελλάδα, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζομένων του Ιράν. Η διεκδίκηση βασικών κοινωνικών αιτημάτων και πολιτικών ελευθεριών, είναι στενά δεμένη με την αντικαπιταλιστική και αντιϊμπεριαλιστική πάλη. Το ΝΑΡ στέκεται ιδιαίτερα αλληλέγγυο με τις τάσεις εκείνες που παλεύουν για τα δικαιώματα αυτά ανεξάρτητα από τις αντιπολιτευόμενες σήμερα -αντιδραστικές επίσης- μερίδες της αστικής τάξης του Ιράν και από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, που επιδιώκει την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος για τα δικά του οφέλη.

Οι λαοί της Μέσης Ανατολής, από την μαρτυρική Παλαιστίνη έως το Ιράν, έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη των προοδευτικών ανθρώπων και κινημάτων και όχι την υποκρισία και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και των άλλων καπιταλιστικών ιμπεριαλιστικών κέντρων. Η ανάγκη υπέρβασης των αντιδραστικών καθεστώτων συνδέεται, μέσα από την αγωνιστική εμπειρία των μαζών, όλο και περισσότερο με την αντικαπιταλιστική πάλη και μια νέα κομμουνιστική προοπτική κι αυτό ανεβάζει σε νέο επίπεδο τον πηχυ των ευθυνών και των ιστορικών απαιτήσεων της αριστεράς και του εργατικού αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος.  

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: