νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

  • 5ο συνέδριο νΚΑ: Θέσεις-διάλογος-εκδηλώσεις-αποφάσεις

  • Ανακοίνωση για τον πόλεμο

  • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

  • Kατηγορίες

  • Πρόσφατα άρθρα

  • Αρχείο

  • Σελίδες του blog

  • Επικοινωνία

    Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
  • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

    Προστεθείτε στους 9 εγγεγραμμένους.
  • Στατιστικά

    • 46.428 hits

Αντικαπιταλιστική συνέλευση στις δυτικές συνοικίες, Τρίτη 17/3

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο 12 Μαρτίου, 2009

ceb4cf85cf84ceb9cebaceb1ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Η αντικαπιταλιστική αριστερά μπροστά στην κρίση και τους αγώνες»

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ, 6.30μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ στους ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

(Βύρωνος και Κέννεντυ – Εργατικές πολυκατοικίες)

Εργαζόμενοι-ες, νέοι-ες

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, αγωνιστές, συλλογικότητες και οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, οργανώνουμε αυτή τη συνέλευση-συζήτηση με σκοπό να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας για την κατάσταση που έχουν διαμορφώσει: η κρίση, τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ – κεφαλαίου – ΕΕ, η κατάσταση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς, η έκρηξη του Δεκέμβρη, οι αγώνες της προηγούμενης περιόδου, οι διεργασίες που ενεργοποίησαν οι Αντικαπιταλιστικές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, η συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας για την Ενότητα και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς».

Μας ενώνει η αγωνία για τις απολύσεις, την ανεργία, το Πρόγραμμα Σταθερότητας, τη λιτότητα, τη φοροληστεία, τα ιδιωτικά κολέγια, τις ιδιωτικοποιήσεις, την εφαρμογή 3-4ήμερης εργασίας, τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Αντιστεκόμαστε στη λεηλασία του περιβάλλοντος, στις πολεμικές εξορμήσεις του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών, τις εξοπλιστικές δαπάνες και την εμπλοκή της δικιάς μας κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο όργιο καταστολής, εργοδοτικής τρομοκρατίας (Κ. Κούνεβα) και αυταρχισμού της κυβέρνησης, των ευρωτρομονόμων, του ηλεκτρονικού φακελώματος, ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις.

Όλοι εμείς βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων από τις διαδηλώσεις της Πράγας και της Γένοβας και ενάντια στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη, ως τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενάντια στην εισβολή στο Ιράκ και για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, από τα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια ως τη μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη. Βρεθήκαμε μαζί στις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στο Νόμο πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16, στη απεργία των δασκάλων, στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, στις μεγάλες απεργίες για το ασφαλιστικό. Απέναντι την εκφυλιστική πορεία των συμβιβασμένων  συνδικαλιστικών ηγεσιών (που όχι μόνο δεν οργανώνουν αγώνες, αλλά μπαίνουν σε «κοινωνικούς διαλόγους» με την κυβέρνηση και το ΣΕΒ), αναζητούμε δρόμους ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος, αποφασιστικών και νικηφόρων αγώνων με οργάνωση και συντονισμό της βάσης για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Μας ενώνει η πεποίθηση ότι τούτος ο κόσμος της αγοράς και της εκμετάλλευσης, του κέρδους και της ατομικής ιδιοκτησίας, της καταπίεσης και των πολέμων, της καταστροφής της φύσης και της ανεργίας δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας. Γι’ αυτό και εξακολουθούμε να εμπνεόμαστε από τη σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική, να τη θεωρούμε ως τη μόνη ριζική απάντηση στις ανάγκες των εργαζομένων και των νέων και να αναζητούμε την κατάκτησή της με σύγχρονους όρους. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ για έναν «καπιταλισμό με ΕΕ και ανθρώπινο πρόσωπο» (ενδεχομένως και για μια κεντροαριστερή συγκυβέρνηση) και η εκλογικίστικη εκμετάλλευση των κινημάτων, όσο και η διασπαστική περιχαράκωση του ΚΚΕ με πρόταση την «λαϊκή οικονομία-εξουσία» χωρίς ανατροπή του καπιταλισμού και για σοσιαλισμό τύπου «υπαρκτού», δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στους εργαζόμενους και τη νεολαία και οδηγεί τους αγώνες στην ήττα και το συμβιβασμό.

Μας ενώνει η θέληση να συμβάλλουμε όχι μόνο σε αγώνες στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τη γειτονιά, αλλά και να συναντηθούμε πολιτικά, συγκροτώντας ένα ανοιχτό-ζωντανό μέτωπο ανένταχτων αγωνιστών, ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων, οργανώσεων, οι οποίοι αναφέρονται στη ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική κι επαναστατική Αριστερά και θέλουν να τη μετατρέψουν σε υπολογίσιμη δύναμη, σε πραγματικό «αντίπαλο δέος» στην αστική πολιτική, σε πολιτικό χώρο-μέτωπο που θα εκφράζει τα κινήματα, τους αγώνες και τις εξεγέρσεις σαν του Δεκέμβρη και με τη σειρά του, θα τα τροφοδοτεί και θα τα εμπνέει, που θα συμβάλει στην νικηφόρα αγωνιστική απάντηση του εργατικού κινήματος στην καπιταλιστική κρίση.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία γι’ αυτή τη συνέλευση, για να συζητήσουμε την εκτίμηση για την έκρηξη του Δεκέμβρη και την καπιταλιστική κρίση, τις προοπτικές του αγώνα και τις αναγκαίες πολιτικές προτάσεις για την συγκρότηση αυτής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, την δυνατότητα παρέμβασης στις εκλογικές μάχες και τη δυνατότητα συγκρότησης σχημάτων παρέμβασής μας στα προβλήματα της γειτονιάς και στην πολιτική των Δήμων της Δυτικής Θεσ/νίκης, που θα υπηρετούν και θα ενισχύουν τους ταξικούς αγώνες της περιόδου.

Η συνέλευση αυτή, μαζί με όλες τις άλλες που θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα, θα διαμορφώσουν τη βάση και το περιεχόμενο μιας κεντρικής πανελλαδικής συνέλευσης για την συγκρότηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, που θα γίνει στις 22 Μάρτη.

Καλούμε όσους και όσες μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες να έρθουν και να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Πρωτοβουλία Δυτικής Θεσ/νίκης για την Ενότητα

και την Κοινή Δράση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς