νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

 • Camping Αναιρέσεις 2014

 • Αναιρέσεις #17

 • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

 • Kατηγορίες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Σελίδες του blog

 • Επικοινωνία

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
 • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 44,878 hits
 • Advertisements

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΙΜΙΩΝ…

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Ιανουαρίου 30, 2009

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τι είχε συμβεί στα Ίμια πριν από (13) χρόνια. Σε μια βραχονησίδα, που έγινε ξαφνικά μήλον της έριδος, υπερεθνικιστές, δημοσιογράφοι και δημοτικοί άρχοντες, με την πλήρη κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας και Τουρκίας, έστηναν ένα γαϊτανάκι εθνικιστικής έξαρσης. Το αποτέλεσμα ήταν τρεις νεκροί, ένα βυθισμένο ελικόπτερο και παρά λίγο η έκρηξη ελληνοτουρκικού πολέμου.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι κανείς δεν τιμωρήθηκε. Η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον εκσυγχρονιστή Σημίτη άρχισε την αντεργατική της εκστρατεία, βυθίζοντας τους εργαζόμενους στη λιτότητα, απασχολησιμότητα, αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα του ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, που θα ικανοποιούσε τους μεγάλους «εθνικούς στόχους» του κεφαλαίου: ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.

Ταυτόχρονα υλοποίησε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα από καταβολής ελληνικού κράτους κάνοντας πλουσιότερους ξένους και Έλληνες εμπόρους-βιομηχάνους του θανάτου, φουσκώνοντας και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπουργών των διαπλεκόμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, η διακυβέρνηση Σημίτη που ξεκίνησε λέγοντας ευχαριστώ στους Αμερικάνους για το ρόλο τους το βράδυ των Ιμίων, υποχρέωσε αργότερα ουκ ολίγες φορές τις αμερικανικές κυβερνήσεις να ευχαριστήσουν τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον υπουργό Εξωτερικών Γ.Παπανδρέου για τις διευκολύνσεις και την ελληνική συμμετοχή σε όλα τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Ποιος ξεχνά την ανακήρυξη της Ελλάδας σε 4η σε σημασία χώρα για την αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ (2003) ή προηγουμένως (1999) το ρόλο της Ελλάδας στους βομβαρδισμούς του Κοσσόβου-Γιουγκοσλαβίας. Είχε προηγηθεί ο υπ. Εξωτερικών Πάγκαλος, που ως «κυρία Κατεχάκη», θυσίαζε τον παλιό της σύμμαχο PKK στην νέα πολιτική προσέγγισης της Τουρκίας και παρέδιδε τον Κούρδο ηγέτη στην Τουρκική ΜΙΤ.

Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι μια βραχονησίδα, χώρος βοσκής για λίγες κατσίκες, θα μπορούσε να ξεδιπλώσει μια τόσο βρώμικη ιστορία, όπως ο Πασοκικός αστικός εκσυγχρονισμός του Σημίτη, εντός και εκτός συνόρων.

Η ιστορία όμως έχει την περίεργη συνήθεια να επαναλαμβάνεται πότε ως τραγωδία και πότε ως κωμωδία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μας προέκυψε Σπ. Καρατζαφέρης. Ο εκδότης μιας άθλιας πατσαβούρας που δεν διαβάζει κανείς, έστειλε έναν κολαούζο του δημοσιογράφο να αναρτήσει ελληνική σημαία στα Ίμια, στην επέτειο των δραματικών γεγονότων.

«Λίγος ντόρος να γίνει βρε αδελφέ, να πουλήσουμε λίγο πατριωτισμό μήπως και αγοράσει κανένας τη φυλλάδα», θα σκεφτόταν κανείς. Έλα όμως που «ευαίσθητα» δελτία ειδήσεων μεγάλων καναλιών, πρωινάδικα στα οποία βρίσκουν άσυλο ενίοτε Ζορρό του εθνικισμού και Ιεράρχες της έξαλλης πολεμοκαπηλείας, έστρεψαν τις κάμερες τους και έκαναν πρώτο θέμα τον επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό. Αντί να καταδικάσουν άμεσα…

Γιατί όλα αυτά ; Και για τι τώρα;
Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατηθεί μακριά και να υποβαθμίσει το θέμα, πιστεύουμε ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καλοστημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων που ενορχηστρώνουν και υλοποιούν η κυβέρνηση της ΝΔ., τα ΜΜΕ, η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Πρώτος στόχος να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ο προϋπολογισμός έχει ανατραπεί και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο (Καραμανλής-Σουφλιάς-Παπαθανασίου κλπ) προωθούν, με την συμβολή της Ε.Ε., 3χρονη λιτότητα, μείωση μισθών, άγρια φορολογία κλπ.

Επίσης, σε κάθε εργασιακό χώρο, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, με πρόσχημα την οικονομική κρίση «που έρχεται από Έξω», προχωρούν σε απολύσεις και απαιτούν να δουλεύουμε λιγότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο. Σε λίγο υπερωρίες, αργίες, διακοπές, ασφάλιση, δώρα κλπ θα αποτελούν παρελθόν για τους περισσότερους συναδέλφους.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο το κεφάλαιο φορτώνει στους εργαζόμενους την κρίση που δημιούργησε το ίδιο, αλλά και επιτίθεται, ζητώντας εργασιακές σχέσεις Κίνας. Αλήθεια γιατί ενώ αυξάνεται η φορολογία των εργαζομένων-μικρομεσαίων, μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων; Από 40% θα φτάσει στο 25-20%!!!

Δεύτερος στόχος να αγοραστούν όπλα. Η κυβέρνηση υλοποιεί εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 58 δις ευρώ (2006-2015) και προσλαμβάνει χιλιάδες μισθοφόρους. Σε μια εποχή κρίσης, όπου τα εργαζόμενα στρώματα της πόλης και της υπαίθρου δοκιμάζονται άγρια, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με χρήματα που δανείζεται πανάκριβα, τις ξένες και ελληνικές πολεμικές βιομηχανίες (Κόκκαλη, Ναυπηγεία κλπ).

Τρίτος στόχος, η δικαιολόγηση των απαιτήσεων των συμμαχιών της στο ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Η κυβέρνηση χρυσοπληρώνει τη γαλλική στήριξη στα επιθετικά της σχέδια με την ΠΓΔΜ, την αναβάθμιση του στρατηγικού ενεργειακού της ρόλου μέσω Ρωσίας και τις ΗΠΑ, για να την στηρίξουν στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και να αποκτήσει ρόλο περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για αυτό στέλνει πολεμικά πλοία στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας και σε ρόλο μπράβου των εφοπλιστών.

Για αυτό διατηρεί στρατεύματα σε 15 χώρες και αποφάσισε να στείλει στρατό και στη Γάζα.

Για αυτό αποφάσισε να έχει πιο ενεργητική πολεμική εμπλοκή στο Αφγανιστάν, πληρώνοντας σε χρήμα και αίμα την ιμπεριαλιστική κατοχή. Προβλέπεται η επιπλέον αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης (NFR) του ΝΑΤΟ.

Τέταρτον, μέσω της καλλιέργειας εθνικισμού η κυβέρνηση αποσκοπεί σε εκλογικά οφέλη και αποπροσανατολισμό από τα καυτά κοινωνικά προβλήματα. Ήδη, αστοί αναλυτές (Κούλογλου. Κύρτσος κλπ) μιλούν για την εξυπηρέτηση προεκλογικών αναγκών. Η σκηνοθετημένη ένταση σχετικά με το ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κράτησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, συμπληρώνεται από την ΣΦΗΝΑ στα ΙΜΙΑ.

«Η δόλια κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος στο όνομα του πατριωτισμού των Ελλήνων συνδέεται και με την προετοιμασία εκλογών» γράφει ο Γ. Κύρτσος. Οι απευθείας αναθέσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να τρέξει χρήμα από προμήθειες στα κομματικά ταμεία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και να εξασφαλιστεί το μέλλον των πολιτικών που εμπλέκονται.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η πολεμοκαπηλεία και ο εθνικιστικός παροξυσμός αστικών κομμάτων-εκκλησίας-ΜΜΕ-ακροδεξιάς πάει χέρι-χέρι με τις μπίζνες, πολιτικές ή οικονομικές. Το Ολοκληρωτικό κράτος του ακραίου κρατικού αυταρχισμού που οικοδομεί ο υπουργός Εσωτερικών Παυλόπουλος είναι η απάντηση στις μεγάλες εργατικές εξεγέρσεις του επόμενου Δεκέμβρη. Συνδέεται με το νέο γύρο αντεργατικής επέλασης, συνυπάρχει με τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του Υπ. Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη, υπουργού με τους περισσότερους νεκρούς φαντάρους-στελέχη.

Απαιτείται τώρα ένα νέο εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα, διεθνιστικό –αντικαπιταλιστικό. Που θα παλέψει για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα. Ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, καταπολέμηση της Ανεργίας, Δωρεάν υγεία-παιδεία-πολιτισμό.

Θα μπλοκάρει τους ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ και τις ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ. Θα καλέσει τους νέους να μην καταταγούν ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και να παλέψουν όλοι μαζί για τα δικαιώματα μας. Θα απαιτήσει να βγει η χώρα από ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και να κλείσουν οι Βάσεις.

Καλούμε τις Συνδικαλιστικές Ενώσεις των Δημοσιογράφων να πάρουν θέση και να καταδικάσουν με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο τις τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες ενέργειες του εκδότη-δημοσιογράφου Σπ. Καρατζαφέρη και του συναδέλφου τους Γ. Παπαδάκη.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: