νΚΑ Θεσσαλονίκης

για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση

 • Camping Αναιρέσεις 2014

 • Αναιρέσεις #17

 • Αφίσα ΝΑΡ-νΚΑ

 • Kατηγορίες

 • Πρόσφατα άρθρα

 • Αρχείο

 • Σελίδες του blog

 • Επικοινωνία

  Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του mail μας: nkathes@gmail.com
 • εισάγετε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

  Μαζί με 9 ακόμα followers

 • Στατιστικά

  • 44,878 hits
 • Advertisements

Κείμενο του ΝΑΡ-νΚΑ Χανίων για την απεργία πείνας των 15 μεταναστών

Posted by νΚΑ Θεσσαλονίκης στο Νοέμβριος 30, 2008

Όταν η εκμετάλλευση και ο πόνος είναι μέσα στο σπίτι μας!

 

Τις τελευταίες μέρες στα Χανιά είμαστε μάρτυρες μιας μεγαλειώδους προσπάθειας μιας χούφτας απόκληρων αυτού του κόσμου για κάτι αυτονόητο! Για το δικαίωμα να ζήσουν! 15 Απεργοί πείνας βρίσκονται σε έναν συγκινητικό και πολιτικό αγώνα ζητώντας να πάρουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα όπου ζουν και εργάζονται. Όμως παρόλου που είναι ζήτημα ζωής και θανάτου οι αρμόδιες αρχές του κράτους, τοπικού και κεντρικού ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος. Δεν είναι τυχαίο πως οι μετανάστες αυτοί πληρώσαν 150 παράβολα στο δήμο για να πάρουν δημόσιο έγγραφο που πιστοποιεί την παραμόνή τους στην Ελλάδα και τα χρήματα κρατήθηκαν και το χαρτί που πήραν δεν σήμαινε ΤΙΠΟΤΑ!!!

 

Είναι περιττό να πούμε πως οι μετανάστες εργάτες όταν είναι αποδοτικοί για το κεφάλαιο, το κράτος, και οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τυρούν σιγή “ιχθύος” και όταν γίνονται άχρηστοι για το κεφάλαιο τους απελαύνουν σαν να είναι παλιά προϊόντα. Με πιο κραυγαλέο το παράδειγμα της ολυμπιάδας που χιλιάδες μετανάστες εργάτες δουλεύαν στα ολυμπιακά έργα και όταν τα έργα τελειώσαν, οι νόμοι της αγοράς και οι κυβερνήσεις που τους ψηφίζουν του μεταχειρίστηκαν σαν “ομιλούντα αντικείμενα” όπως την εποχή των δούλων.

 

Οι μεταναστευτικοί νόμοι που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν τους μετανάστες να έχουν συγκεριμένο αριθμό ενσύμων για να αποδείξουν ότι εργάστηκαν για αρκετό καιρό στην Ελλάδα για να έχουν μια ευκαιρία στην άδεια παραμονής. Πόσο κοροϊδία;;; Η πλειοψηφία των μεταναστών εργάζεται ανασφάλιστη και δεν φαίνεται πουθενά στα χαρτιά, γιατί είναι ο πιο κερδοφόρος τρόπος εκμετάλλευσης για τους επιχειρηματίες και τους εργολάβους. Οι κυβερνσήσεις οργανικά δεμένες με την πολιτκή και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Συναινούν στο χτήσιμο της Ευρώπης φρούριο. Η ευρωσυνθήκη και οι ντιρεκτίβες της Ε.Ε. Προωθούν την εκμετάλλευση των μεταναστούν και χτιζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Έτσι γεννιέται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, γιατί το κεφάλαιο δίνει ψίχουλα στους μετανάστες εργάτες εκβιαστικά, ρίχνει τα μεροκάματα και δημιουργεί ανταγωνισμό στους έλληνες και ξένους εργαζομένους.

 

Οι 15 απεργοί πείνας όπως δήλωσαν οι ίδιοι πεθάναν τη στιγμή που έφτασαν εδώ! Είναι οι απόκληροι αυτού του άψυχου κόσμου που μετράει τις ανθρώπινες ζωές με δείκτες κέρδους!

Φτάνει πιά! Η πιο σκληρή όψη του κεφαλαίου και αυτού του απανθρωπου πολιτισμού της εκμετάλλευσης είναι μέσα στην πόλη μας! Στην οδό Τζανακάκη, δίπλα από τον ΟΤΕ.

 

Σαν Νέο Αριστερό Ρεύμα και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση παλεύουμε για μια νέα ενότητα της εργατικής τάξης που δε θα διαχωρίζει τους έλληνες και ξένους εργάτες και θα παλεύουν από κοινού για εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω, για τα σύγχρονα δικαιώματα σε ολες τις πτυχές της ζωής

 

<!–[if !supportLists]–>l <!–[endif]–>Πλήρη και ίσα κοινωνικά – οικονομικά – πολιτικά – συνδικαλιστικά – θρησκευτικά – πολιτισμικά δικαιώματα των μεταναστών καθώς και των εθνικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων

<!–[if !supportLists]–>l <!–[endif]–>Άμεση αναγνώριση και νομιμοποίηση όλων των ξένων εργατών χωρίς προϋποθέσεις.

<!–[if !supportLists]–>l <!–[endif]–>Έλεγχος της ανασφάλιστης εργασίας των μεταναστών και όλων των εργαζομένων, εγγραφή τους στα σωματεία και πάλη των σωματείων για την νομιποίηση των μεταναστών

<!–[if !supportLists]–>l <!–[endif]–>Υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και υγειονομικής περίθαλψης και δυνατότητα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας για όλους τους μετανάστες.

<!–[if !supportLists]–>l <!–[endif]–>Να ενεργήσουν ΤΩΡΑ ο δήμος Χανίων, η περιφέρεια Κρήτης και το Υπουργείο Εσωτερικών για την νομιμοποίησή των 15 απεργών πείνας

 

Καλούμε όλο τον κόσμο της δουλειάς, τους φοιτητές και συνολικά τη νεολαία να περάσει από τις σκηνές των μεταναστών για στήριξη, για οικονομική βοήθεια και αλληλεγγύη.

 

Καλούμε και μεις με τη σειρά μας στην Πορεία αλληλεγγύης για τους 15 απεργούς πείνας την

ΤΡΙΤΗ 25 Νοέμβρη ώρα:18.00

συγκέντρωση κτίριο παπαδοπέτρου

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: